Només un miracle explica que Las Vegas Sands tingui la sort de trobar, en un país enfonsat per la crisi, conscient que s'ha d'alliberar de la seva dependència excessiva dels negocis del turisme i la construcció, un govern que li riu les gracietes. Només un miracle explica que també hi hagi trobat una oposició humiliada, incapaç de reaccionar i d'opinar sobre els hotels i els casinos. Només un miracle dels grossos explica que Gaudí passi a ser l'únic arquitecte de la història capaç d'aixecar des del més enllà un projecte tot just apuntat en quatre dibuixos. Perquè potser sí que molts arquitectes de catedrals no veien acabada la seva obra, però el que no passava mai és que no la veiessin començar i es construís cent anys després. I només un miracle explica que el despropòsit d'inventar-se un edifici i canviar-lo d'escala serveixi per satisfer les demandes dels que han de decidir, que volien una cosa més nostrada i, si podia ser, gaudiniana.
     L'hotelet podria ser el miracle que necessita Gaudí, la beatificació del qual promou el rector de la Sagrada Família, mossèn Lluís Bonet, rector de la Sagrada Família i germà de Jordi Bonet, l'arquitecte que dirigeix les obres del temple, protagonista també del miracle que la tuneladora que va obrir la línia 9 no enfonsés l'edifici. Perquè fins ara Gaudí només comptava amb el possible miracle de Montserrat Barenys, que es va guarir d'un greu problema dels ulls després d'encomanar-se a l'arquitecte, ara fa uns anys. De manera que es pot entendre que necessiti fer-ne més.
    No sé si s'hi val fer entrar els sants en competència, però jo m'encomano a Sant Antoni de Pàdua, patró dels arquitectes, perquè convenci Gaudí que deixi córrer aquest miracle de mal gust i intercedeixi pel pacte fiscal, el català a les Illes, l'AVE fins a París, els cultius de maria a Rasquera o alguna altra cosa de profit.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada